Dropship Winkel
12/2022

Dit is hoe wij meer dan €2.5 miljoen euro omzet genereerde voor een online winkel!

Wij kregen de uitdaging om zes maanden lang advertenties te maken voor een grote dropship winkel, in deze case lees je hoe dat is verlopen!

AdSpend

€265.000

Platform

Facebook en Instagram

Verkoop
€2.5M+
Verkoop
Bestellingen per dag
150+
Bestellingen per dag
Dit is hoe wij meer dan €2.5 miljoen euro omzet genereerde voor een online winkel!

Het project in een overzicht

Dropshipping is een bekend begrip onder de nieuwe generatie ondernemers. Het is een vorm van e-commerce en houdt in dat je als webshop niet zelf je voorraad beheert, maar producten inkoopt bij leveranciers op het moment dat de klant een bestelling plaatst.

Een bekende speler binnen de markt (die we op verzoek hebben geanonimiseerd), vroeg ons om hulp bij het adverteren van hun producten. In het specifiek hebben we het dan over conversiecampagnes. Dit zijn campagnes met als doelstelling verkopen behalen.

Het bedrijf lanceerde een nieuw merk gericht op out-door liefhebbers met als doelgroep Nederland, België en Duitsland. Het doel was een omzet realiseren van €1.000.000. Het merk zou slechts tijdelijk bestaan, een flinke uitdaging dus!

De uitvoering

Hoe werkt dat nou precies? Dat is een goede vraag! In de eerste fase proberen we met gerichte campagnes gegevens te verzamelen van potentiële klanten. Welk persona past het beste bij de producten die we willen verkopen en via welk platform kunnen we deze mensen het beste bereiken. Dit doen we door mensen binnen de doelgroep te enthousiasmeren met wat eraan zit te komen.

In de tweede fase hebben we de webshop gelanceerd en voerde we de eerste ‘retargeting’ campagne uit. Dit is een advertentie gericht op mensen die eerder interesse toonde in het merk. Ook kregen de geworven mensen voor de maillijst een unieke kortingscode toegestuurd. Een makkelijke manier om mensen met interesse een mooi aanbod te doen.

In de derde fase hebben we op basis van klantgegevens een nieuwe doelgroep gemaakt met daarin nieuwe mensen met potentiële interesse in ons product. Ditmaal geen ‘warme leads’ maar ouderwets adverteren over het hele internet. Met de juiste content wisten we hier een groot succes van te maken.

Het resultaat

In totaal hebben we 6 maanden aan deze uitdaging mogen werken totdat de producten uitverkocht waren. In totaal hebben we met een adspend van €265.000,- een omzet van €2.500.000,- weten te realiseren. Inmiddels is er alweer veel verandert in de wereld van het adverteren. Zo heeft META nieuwe mogelijkheden ontwikkeld om budgetten beter in te zetten en dus ook meer resultaat te behalen!

  • Meer dan 51.000.000 weergaven op advertenties
  • Meer dan €2.500.000,- gegenereerde omzet
  • Meer dan 150 bestellingen per dag
  • Winstgevende conversiecampagnes met als doelgroep de Benelux
  • Winstgevende retargeting campagnes
Dit is hoe wij meer dan €2.5 miljoen euro omzet genereerde voor een online winkel!
Dit is hoe wij meer dan €2.5 miljoen euro omzet genereerde voor een online winkel!

Verzoenen met online marketing?

Geen probleem, wij zijn er voor je. Wij zorgen ervoor dat het gemakkelijk en effectief gebeurt.

Social Kiss Marketing Agency CTA

Contacteer ons vandaag nog!

We kijken graag naar jouw huidige situatie om vervolgens samen een plan te maken voor online succes!

Contact
Social Kiss Marketing Agency Paketten

Bekijk onze paketten

Buiten onze maatoplossingen bieden wij uiteraard ook standaard pakketten aan. Bekijk ze gerust even.

Bekijk onze paketten