Kastelendorp Live
02/2023

Hoe wij het grootste evenement dat ooit in Baarlo plaatsvond lieten slagen binnen 90 dagen!

Als hoofdsponsor van Kastelendorp Live en het P&M liedjesfestival kregen wij de uitdaging om alle beschikbare tickets te verkopen. In deze case vertellen wij hoe ons dat is gelukt!

AdSpend

€500,-

Platform

Facebook en Instagram

Bereikte mensen
95K+
Bereikte mensen
Aantal verkochte tickets
3400
Aantal verkochte tickets
Hoe wij het grootste evenement dat ooit in Baarlo plaatsvond lieten slagen binnen 90 dagen!

Het project in een overzicht

Het P&M liedjesfestival kwam steeds dichterbij en dit jaar was het tijd om groots uit te pakken! Daarom besloot de evenementorganisatie twee bijzondere feestdagen te organiseren in de prachtige Legioenzaal in Kasteel de Berckt, gelegen te Baarlo, Limburg.

Op dag één (vrijdag) werd het jaarlijkse P&M liedjesfestival georganiseerd. Voor de tweede dag (zaterdag) kwam de evenementcommissie met een waanzinnig concept, een Tribute avond met waanzinnige optreden van artiesten als onder andere Queen Must Go On en The Best ABBA Tribute!

Toen wij polshoogte kregen van dit idee, konden we niks anders meer doen dan al onze kennis in de strijd gooien. We bouwde een website en implementeerde een betrouwbaar ticketsysteem. Daarna kwam de uitdaging om dit evenement een groot succes te maken met onze unieke marketing strategieën!

De uitvoering

Op basis van een door de evenementcommissie opgesteld persona maakte we verschillende doelgroepen. Deze doelgroepen informeerden we met leuke video’s, foto’s en informatie over het aankomende evenement. Met diverse campagnes bereikte we ongeveer 750.000 mensen, het doel was dan ook om simpelweg interesse te wekken, wie heeft er zin in een feestje?

De mensen die op basis van onze meting interesse toonde en dus voorbij onze interessepeiling kwamen, werden opnieuw benadert met de mogelijkheid tickets te kopen. In totaal investeerde we €500,- in advertenties om dit project te kunnen laten slagen.

  • Stap 1: Interessepeiling, wie heeft er zin in een feestje?
  • Stap 2: Doelgroep analyseren, welke mensen nodigen we graag uit?
  • Stap 3: Gerichte advertenties, tickets verkopen aan de doelgroep die in vorige fases interesse toonde.

Het resultaat

Alhoewel het natuurlijk een flinke uitdaging was om een nog nooit eerder georganiseerd evenement te laten slagen, garandeerde wij de evenementorganisatie dat we deze dag (zaterdag) uit zouden verkopen! En dat deden we! Zo werden er meer dan 3400 kaarten verkocht en wist bijna heel Noord-Limburg dat er een geweldig feest aan zat te komen. Met de promotie van verkoopadressen, tickets en nog veel meer stapte in het weekend van 13 & 14 januari duizenden mensen in de auto richting het gezellige dorpje Baarlo!

Hoe wij het grootste evenement dat ooit in Baarlo plaatsvond lieten slagen binnen 90 dagen!
Hoe wij het grootste evenement dat ooit in Baarlo plaatsvond lieten slagen binnen 90 dagen!

Verzoenen met online marketing?

Geen probleem, wij zijn er voor je. Wij zorgen ervoor dat het gemakkelijk en effectief gebeurt.

Social Kiss Marketing Agency CTA

Contacteer ons vandaag nog!

We kijken graag naar jouw huidige situatie om vervolgens samen een plan te maken voor online succes!

Contact
Social Kiss Marketing Agency Paketten

Bekijk onze paketten

Buiten onze maatoplossingen bieden wij uiteraard ook standaard pakketten aan. Bekijk ze gerust even.

Bekijk onze paketten